mandag, april 27, 2009

Atomtester

Kinesiske myndigheter har lenge nektet å gjenkjenne en link mellom atomtester i LopNor, Øst-Turkistan (Xinjiang Uyghur autonom regionen) og sykdommer som de som lever nære testområdene.

Siden 1964 har Kina hemmelighetsfullt gjennomført mer enn 46 ganger atomtester, noe som har ført til store samfunnsmessige helseproblemer og som har drept ca. 750, 000 mennesker i følge Kinas klassifiserte dokumenter.
Disse testene viser seg å være 10 ganger så kraftig som testene i sovjetunionen, rundt 4 millioner tonn. Arealet som ble preget av dette er 136 ganger større enn Tokyo by.
Resultatet av at radioaktivt avfall har blitt sluppet ut i atmosfæren har ført til at 190,000 inbyggeres død og påvirket 1 480 000 uskyldige innbyggere, mennesker som bor i området i dag er fremdeles påvirket av dette.

Under disse testene har kinesiske myndigheter aldri informert folk som bor i områdene der det testes eller tilbudt noe som helst mulig beskyttelse. Offerene er stort sett Uyghurer, de bodde bare 100 km unna jordene der atomtestene ble utført.
Siden 60-tallet har folk som har spist forurenset mat utviklet hudsykdommer og rare sykdommer på organer, og at det ble født mange deformerte barn uten normale organer.
De har blitt behandlet som mus i laboratorier. Ikke bare har kinesiske myndigheter foraktet folk, men de har også forsømmet menneskeliv, og aldri prøvd å reparert skadene de har påført.
Alle folk med en viss høffelighet vil se ned på en slik behandling.
I følge evalueringen på helsestatusen fra 70-tallet, har tallet på krefttilfeller økt skarpt. Gjennomsnittet på krefttilfeller hos uyghurer var 30 % høyere enn hos andre i hele landet.
Mens våre folk dør av enten spiserør- eller lungekreft, har vi lurt på hvorfor. Plassen vi har levd på i århundrer, siden våre forfedre, en plass vel kjent som langlivethet har nylig blitt til en plass men store tall på krefttilfeller.
Innbyggerne har lenge klaget over helseproblemer, men det har aldri blitt rapportert eller besvart.
Atomvåpentester hat tatt millioner av uyghurers liv, og det at Kina med disse brutale handlingene, har stolt gått inn i ”atomklubben” har overasket mange i denne verden.
For hvilken grunn har vi ofret våre liv for dette monsteret?
Bringer dette et bedre miljø eller rikdom til vårt hjemland?
Det er et trist faktum at vi får ingen ting annet enn en verden med mye smerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar